Walkabout 2010

© margareta nobell


 winter ways - slow ski in the woodlands of the North

 

 

Under planering - men det blir en vintertur, boende i enkla stugor

Planning - but it will be winter ways...

 

 

 

 

 

 

OBS!

Inför workshops, walkabout  eller liknande så vill jag att du anmäler dig muntligt först, jag vill tala med alla deltagare. Därför ligger inget kontonummer ute här. Jag föredrar att jobba i små, trygga grupper där vi delar våra upplevelser kring elden. Det är viktigt att alla får chansen att berätta och få feedback, därav de små grupperna - och den första kontakten är en viktig inledning till vårt samarbete. När du har anmält ditt intresse så betalar du in anmälningsavgiften till mitt bankgiro (som du får veta vid samtalet - och ja, jag har F-skatt.). Då registreras du som klar deltagare, inte förr. I längden blir det tryggare för både arrangörer och deltagare när evenemanget är spikat och betalt i god tid.

 

 

 

lite bilder från gångna somrar - något att drömma om

 

 

i norr är det skog och vatten som gäller. kristallklart, rent och drickbart vatten är det,
precis som allt sötvatten på Jorden borde få vara

 

 

bron under vilken vi lekte troll

 

Två hjältinnor: Jenny och Ann, som verkligen gör något för Moder Jord och svensk gammelskog
De grundade Ett klick för Skogen. Här är de med skylten som berättar om stiftelsens första räddade skog.
På mässingdelen finns alla sponsorer förevigade och vi väntar på nästa skogsräddning. Det behövs fler skogar!

tidig sommarnatt i fjällen

 

 

korpblick

 

 

 

Sofia, visdomsbärare, sagoberättare och min hjälplärare i Halland. I bästa krigarpose utanför kåtan. 

Vi pratar inte om Moder Jord, vi samtalar med henne, och alla våra släktingar och lärare i naturen runt omkring oss. Det får också alla deltagare på mina kurser chansen att göra, eftersom vi antingen både bor och arbetar i skogen, eller i vilket fall spenderar en hel del av dygnet ute i naturen. 

Från höstens fjällkurs glömde jag att ta några vettiga bilder, låt säga att vi blev bedövade av fjällmarkernas kraft och skönhet och glömde att vi hade kamera...


 

 

Wales kust, landlager

Utesittning och Vandring. 

Vi färdas, äter och sover ute. Bara om vi måste kryper vi in i tält eller stuga. Vi har ett läger där vi samlas några dagar. Vissa tidpunkter, dag eller natt sitter deltagarna ensamma ute för att bättre kunna möta det stora Mysteriet. Naturen är ett stort bibliotek. Med rikt illustrerade vandrande, stående, sittande, gående, krypande och flygande visdomar. Synliga och osynliga för blotta ögat.

In i naturens hjärta - och därmed in i sitt eget hjärta - kommer man genom att lämna civilisationens bekvämlighet. Därför blir vardagliga vildmarksstrapatser en del av upplevelsen. Det man genomlider av strapatser och omak blir inte bara lärdomar och varaktiga upplevelser. De blir alltid de bästa historierna, efteråt. Andliga upplevelser är svårare att beskriva. De fyller dig utan ord och det är endast ett fåtal förunnat att kunna dela dessa sina innersta hemligheter med någon som förstår. Under en vildmarksfärd möter du inte bara dig själv och naturen, du möter också andra i den lilla grupp vi är. Tillsammans sitter vi vid elden, lyssnar och berättar. I cirkeln.

 

antal deltagare under vandringarna är 4 till 7 personer.

 

 

 

kontakt

Klicka i loggan för att komma tillbaks!

 

 

© margareta nobell 2004